Translate

Tervetuloa Hannan herkkublogiin

Täältä löytyy kaikki lempireseptit ja hömppäilyni.. herkkuja siis luvassa laidasta laitaan :)

torstai 27. lokakuuta 2011

Halloween

Mie en oo niinkään halloween ihmisiä, tuon juhlan päälle en perusta, mutta pienet leipojakäteni on syyhynnyt jo pari viikkoa että pitäs päästä kuitenkin leipomaan jotain Halloween aiheista, ja kyllähän niitä syntyikin.. Minä outo pieni tyttö heräsin kuudelta vapaa-aamuna miettimään, että mitäs sitä leipoiskaan kun juho lähtee töihin.. :D Onneksi sain vielä ihanan Marian leipurikaveriksi

No tässä tuotoksia, jota tulivat ihanat tytöt illalla maistelemaan ja tänään saa kyllä työkaveritkin nauttia leivoksista sillä taisin hieman innostua. :)

Lime-Sitruuna juustokakku

Aina välillä olen maistanut tätä jossain, mutta oikeen mikään resepti minkä oon löytäny ei oo ollu täydellinen.. Pitipä sitten väkrää oma versiö tästä kakusta. no eipä kai tämäkään kun hieman epäonistui ulkonäöllisesti mutta onneksi se meni tän kerran halloweenin piikkiin.. :) mutta maku on mitä mainioin eli kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Tarvitset:
Pohja:
200g digestive keksejä
75-100g voita

 Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4dl kermaa
200g maitorahkaa
100g smetanaa
5 ja 1/2 liivatelehteä
1tl vaniliinisokeria ja lisäksi hyppysellinen jauhettua vaniljaa
2dl sokeria
3 munan valkuaista
kahden limen mehu ja yhden sitruunan mehu

Kuorrute:
3 liivatelehteä
kolmen limen mehu ja yhden limen kuori
0,5dl sokeria
1dl vettä
vihreää elintarvikeväriä

Koristeet:
Valkosuklaa
Musta pastaväri
Sokerimassa

Valmista pohja, murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi, painele massa leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaa. Itse käytän mukin pohjaa että saan pohjasta tiiviin. Laita pohja hetkeksi jääkaappiin odottamaan massan valmistumista.

Laita liivatteet likoomaan kylmään veteen. Vatkaa Kerma ja lisää sokeri + van.sokeri+ jauhettu vanilja. Vatkaa joukoon smetana, tuorejuusto ja maitorahka. Pursita joukkoon limen ja sitruunan mehu ja sekoita nostellen joukkoon. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liota ne pieneen määrään kuumaa vettä. Kun liivate on sulanut kaada neste norona joukkoon, sekoita koko ajan, ettei liivate paakkuunnu. Viimeisenä vatkaa valkuainen toisessa kulhossa ja nostele kevyesti joukkoon. Kaada vuokaan ja tasoita pinta. Nosta jääkaappiin jähmettymään.

Pinnoite: 
Tää meni mulla mönkään sillä halusin laittaa vähemmän liivatetta kun järki sanoo, eli laitoin vain kaksi vaikka tiesin että tuohon nestemäärään tarttis kolme. tyhmästä päästä kärsii koko kakku, päällynen valui päältä pois ja imeytyi myös kakun reunoille. Sinänsä makuunhan se ei vaikuta missä se päälynen on mutta kivempihan se siinä päällä on.. :) eli laita siis 3 liivatelehteä. ;)

Kun Kakku on jäähtynyt vähintään 2.5h (saa mielellään olla enemmänkin) , voit lisätä pinnoitteen. tämä ei ole välttämätön, on hyvää ihan näinkin, mutta päällynen tuo siihen vielä extra limen makua.Laita liivatteet likoomaan kylmään veteen, raasta yhen limen kuori katiilaan,purista limejen mehu joukkoon, sulata sokeri joukkoon ja lisää puristetut liivatteet joukkoon. Kaada mielellään valkoiseen sekotuskulhoon (tällöin näät helpoiten kun väri on hyvä): Lisää joukkoon vesi ja vihreää väriainetta juuri sen verran minkä värisen kuorrutteen haluat. Kaada kakun pinnalle ja anna jähmettyä vielä pari tuntia.

Kakku on parasta seuraavana päivänä mutta voi tosiaan tarjota jo samana iltanakin vaatii yhteensä noin 5h hyytymisajan.



Lepakot muotoilin itsevärjätystä sokerimassasta piparkakku muotilla, koristelin pastavärillä ja sokerihelmillä, niistä tuli aika symppikset.. :)




Marian lepakkopikkuleivät


Mulla oli eilen ihana Maria myös apuna ja hän teki hyvää keksitaikinaa josta saatiin söpöjä lepakkopikkuleipiä.

Taikinasta tulee noin 20-30  pikkuleipää

100g voita
50g sokeria
1muna
3/4osa tl leivinjauhetta
2tl vanilinisokeria
hyppysellinen jauhettua vaniljaa
1rkl sitruuna mehua
n.3 dl vehnäjauhoja

Kuorrute:
1 valkuainen
tomusokeria

pastaväriä

Vaahdota huoneenlämpöinen sokeri ja voi vaahdoksi. Lisää kananmuna hyvin vatkaten joukkoon. Lisää keskenään sekotetut kuivat aineet joukkoon ja sekoita massa tasaiseksi. Laita taikina jääkappiin jähmettymään, sitä on helpompaa leipoa kun se on kylmää. Jos taikina tarttuu käteen, lisää vehnäjauhoja. kaulitse levy tasaisen paksuiseksi, paista uunissa 200c uunin keskitasolla 8-10min.

Kun keksit on jäähtynyt, ne voi kuorruttaa, sekoita valkuaiseen pastaväriä sen verran että väri on hyvä, lisää tomu sokeria sen verran että seoksesta tulee paksua ei kä liian valuvaa. lisää tarvittaessa vielä väriä jos väri haalea. Kuorruta keksit, itse käytin silminä sokeripalloja mutta sokerimassa käy yhtä hyvin, kunhan lisäät sen heti. :)

Olio Cookie popsit
Käytiin joku päivä Tuusulassa confetissa ja sielä oli näitä olioita tehtynä, ihastuttiin niihin niin pitihän meijänkin tehä, meijän olioista tuli vähän omalaatusempia.. :D











Tarvitset:
200g digestive keksejä
2 rkl maitorahkaa

tai:

puolikas paketti dominoita jossa ei oo sitä valkosta töhnää sisällä (tehtiin pöllömuffinsseja, ne meni sinne silmiks. :D
2rkl tuorejuustoa.

Koristeluun:
Vihreitä candy meltsejä

Sekoita murskatut keksit joko maitorahkan tai tuorejuuston kanssa massaksi, muotoile pieniä palloja ja laita ne jähmettymään jääkaappiin. jos haluat kiinnittää niihin tikkritikut, tee se nyt. kun pallot on jähmettyny, ota ne lämpimään. Sulata candymeltsit mikrossa, dippaa pallo siihen ja anna jähmettyä leivin paperi päällä. jos haluaa jättää hiustupsun anna kuivua hetki kädessä. Tee silmät joko sokerimassasta tai sulatetusta valkosuklaasta. Ja sitten vaan herkuttelemaan.

Tää jakaa mielipiteitä, kumpikin suklainen ja dicestive on hyvä eli kannattaa tehä kumpaakin.. mun oma suosikki on kyllä toi suklaa kun siitä tulee niin hyvää.. ;)




Kun Candymeltsiä jää kuitenkin:




Vaahtokarkki frankenstainit

Ota neliön muotoisia vaahtokarkkeja, dippaa ne candy meltsiin ja koristele, näistä tulee hauskan makusia pieniä heppuja.. :D







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti