Translate

Tervetuloa Hannan herkkublogiin

Täältä löytyy kaikki lempireseptit ja hömppäilyni.. herkkuja siis luvassa laidasta laitaan :)

keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Ciabatta

Onpas vierähtänytkin jo pitkä tovi edellisestä leivontapostauksesta.. :) Olen vain nauttinut kotona olosta, järkkäillyt asioita tulevaa muuttoa varten ja yrittänyt toipua töihin paluusta.. Eilen ihana sisko tuli miekkosesta kanssa kylään, eli luvassa oli siis salaattia ja ciabattaa.. :)


 Ciabatta 2kpl 

Tarvitset: 
5dl kylmää vettä
Yhden pussin kuivahiivaa
2tl suolaa
2rkl oliiviöljyä
2dl ruisjauhoja
8dl vehnäjauhoja
Loraus hunajaa
Loraus siirappia

Sekoita kylmään veteen desi jauhoja hiivan kanssa ja liuottele hiivaa veteen hetki. Lisää öljy, siirappi ja hunaja sekä ruisjauhot ja sekoita hyvin. Lisää loput jauhot vähitellen hyvin vaivaten. Taikina saa jäädä hieman pehmeäksi.

Anna taikinan nousta 2h. Kaada taikina jauhoteltulle leivinalustalle, jauhota taikina ja vaivaa siitä ilmakuplat pois. Jaa taikina kahtia, tee kaksi pötköä. Pinta saa jäädä rosoisaksi, onhan se ite tehty.. :) Pötköistä ei itellä tullut ainakaan hirveen isot ja paksut, mutta kun ne on noussu 30min, ne oli jo aika valtavat.. Anna siis nousta pellillä vielä 30min, ripottele päälle juustoraastetta, sekä merisuola rouhetta. Ei muuta kun, lykkää leivät uuniin. Laita uunin pohjalle paistoastia, jossa on vettä, tämä takaa sinulle rapean lopputuloksen. Paista alimmalla, tai toka alimmalla tasolla 20min 250c:ssä. Leipä on valmis, kun pohja kumisee ja on nätin värinen, sisältä leivän tulisi olla pehmeä..

Tarjoile salaatin kanssa ja ole onnellinen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti