Translate

Tervetuloa Hannan herkkublogiin

Täältä löytyy kaikki lempireseptit ja hömppäilyni.. herkkuja siis luvassa laidasta laitaan :)

lauantai 20. lokakuuta 2012

Sitruunavalkosuklaa muffinssit

En oo ite mikään halloweenin suurjuhlija, mutta tuo leivontapuoli aina vaan houkuttaa, koska silloin saa käyttää luovuutta vapaasti.. sisko tuli poikaystävänsä kanssa kylään, siksipä nämä muffinssit saivat alkunsa.. :D Tämä on mun mielestä ehdottomosti paras sitruunamuffinssin ohje, koottu muista ohjeista tomivimmat osat. Näissä on täydellinen sitruunan ja valkosuklaan balanssi.. :)

Halloween muffinssit 12 kpl

Tarvitset:
150g voita
1,5dl sokeria
2 munaa
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
ripaus jauhettua vaniljaa
yhden sitruunan raastettu kuori
yhden sitruunan mehu
1dl maitoa
130g pandan valkosuklaata 

Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoja ja maitoa vuorotellen joukkoon. Pese sitruuna hyvin, raasta kuori joukkoon sekä purista siitä mehu taikinaan. pilko valkosuklaa pieniksi paloiksi ja nostele taikinan joukkoon. Jaa muffinssivuokiin ja paista 200°c 15min.

Koristelu:
Näitä ei ole pakko koristella, nämä on ihan mainioita ilmankin, kuorrotus kyllä tuo lisää sitruunan makua, eli se kannattaa tehdä vaikkei kummemmin koristelisikaan.. :) Purista puolikkaan sitruunan mehu kulhoon. Lisää tomusokeria, kunnes saat kuorrutteeseen sopivan rakenteen. Lisää mieleistäsi pastaväriä kunnes töhnä on kivan väristä, itse olen vihreä friikki, minkäs sille mahtaa.. :) Silmät ostin viime kesän jenkkireissulta, mutta tässähän voi käyttää mielikuvitusta, esim. ranskanpastilli ja siihen piirtää pupillit elintarvikekynällä. Tässä kuvia tuotoksista :)











Lisää Halloween leivonnaisia varmasti luvassa.. :) hauskaa viikonloppua kaikille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti